weer even omkijken

Social Business

weer even omkijken

Het mailtje van de Belastingdienst, voor de aangifte omzetbelasting, helpt me herinneren dat ik moet bloggen. Ik heb mijzelf beloofd dat ik dan even terug kijk naar de afgelopen drie maanden.

Twee intensieve trajecten bij PLUS Retail en CapGemini vroegen de meeste tijd en energie. Voor Plus heb ik gekeken naar hun social media huidige aanpak en organisatie. Voor CapGemini heb ik samen met Suzanne van Triest gekeken of recruitment zijn doelstellingen beter en sneller kan behalen met behulp van social media. 

Inspiratiesessies voor andere bureaus, COOPR en Coolminds gegeven. Waar je dan zelf weer vol inspiratie vandaan rijdt!

De ING heeft gevraagd aan al zijn social ambassadors (collega's die al actief zijn op social media) iemand mee te nemen naar hun interne social media event #socialsharING. Hier mocht ik deze mensen vertellen over verschillende Merkwerker cases en wat het jou zelf als individu oplevert (ipv voor het merk.. essentieel!) dat was een ontzettend geslaagde middag en maakte mijn maatje @Punkmedia even in een uur 55 fantastische nieuwe ava's (profielfoto's).

Ook klopte een goed doel bij mij aan. KNGFGeleide honden. De social media manager daar ken ik weer via Twitter. Zo zie je maar dat tweeten 'loont'. Een lunchsessie voor al hun medewerkers in het veld en die dus de honden trainen.

Emerce vroeg me dit jaar dagvoorziter te zijn voor The social conference 16 of kort gezegd #TSC16. Dat was gisteren. Klik op de hashtag op Twitter en dan lees je hoe succesvol die dag is geweest. Om als het ware boven het social vak te hangen en alle sprekers het juiste podium bieden, geeft ontzettend veel voldoening. 

Druk dus! Maar mensen, wat is het ondernemen leuk :-)